Nytt köksbord

Vi har funderat ett tag på att köpa ett nytt köksbord, och nu ska vi göra slag i saken. Det nuvarande köksbordet är gammalt och nött, och jag vill verkligen ha ett nytt. Jag har känt att det inte är någon idé att köpa ett nytt förrän barnen är äldre, de har ju en tendens att slå bestick i bordet och göra andra saker som kan skada. Vilmer har till exempel bitit i bordet. Därför tänkte jag vänta, och stå ut ett tag till med vårt gamla köksbord. Men nu har det faktiskt gått sönder. Det har varit lite vingligt ett tag, och nu lossnade ett av benen när Theo körde in i bordet med en liten vagn.

Visst kan man försöka laga, men nu har jag bestämt mig. Det får bära eller brista – vi ska ha ett nytt bord. Blir det fult får vi väl köpa ett till om 10 år eller så, när barnen kan uppföra sig vid bordet. Därför ska jag och maken bege oss till ett möbelvaruhus idag. Pojkarna får vara hos mormor och morfar under tiden, så att vi kan titta i lugn och ro. Vi tar nog inga bra beslut om de springer runt våra fötter, och klättrar i soffor och sängar. Vilmer tycker om att hoppa i sin säng, och jag tror inte att det skulle uppskattas av personalen.

Vi ska i alla fall försöka hitta ett lite tåligt bord, om det finns. Men det måste ju vara snyggt också. Jag tror att ett vitt bord kommer att passa bäst i vårt kök. Nu har vi haft ett träfärgat bord, och det ser lite trist ut. Stolar måste vi förstås också ha, som matchar till bordet. Jag hoppas att vi hittar något bra!