Theo vill ha en hund

Theo har älskat hundar sedan han föddes. Ser vi en hund ute ska han alltid stanna och titta, och gärna gå fram och klappa den. Som tur är har han bra hand med djur, och han är förståndig och frågar innan han går fram till en hund. Han har alltid sagt att han vill ha en egen hund, och de senaste dagarna har den frågan kommit allt oftare. Det är nämligen så att ett av barnen på hans dagis nyligen har fått en valp i familjen, och mamman brukar ta den med sig när hon hämtar på dagis.

Theo är förstås väldigt förtjust i valpen, som jag tror är en bichon. Han säger nästan varje dag att han vill ha en hund, som han förstås skulle ta hand om helt själv. Han kan visserligen mycket, men en femåring förstår knappast hur mycket jobb en hund innebär. Jag gillar också hundar, men inte så mycket att jag vill ha en själv. Det räcker med två barn. Jag vill inte ens ha en liten hamster eller ett akvarium, för det är ju så att det alltid är föräldrarna som har huvudansvaret för barnens djur, och det ansvaret sträcker sig långt upp i åldrarna. Därför tror jag inte att det blir någon hund för Theo förrän han flyttar hemifrån.
valparna
Jag har köpt en mjukishund till honom, som han blev väldigt glad för. Den ersätter ju inte en riktig hund, och han frågar fortfarande varje dag om han kan få en hund, men leksakshunden stillar i alla fall lite av hans begär. Han tar den med sig ut på ”promenader” i koppel, och den sover i hans säng. Han försöker till och med mata den ibland. Man ska aldrig säga aldrig, men leksakshunden är nog den enda hunden som kommer över vår tröskel.