Startkablar för att kicka igång sexlivet

Två söndagar i rad har jag missat solsidan. Theo och Wilmer är inne i en period när dom båda vägrar sova och då tar det flera timmar innan de till slut somnar. Men igår äntligen däckade dom helt utslagna redan kl 18.30 efter en hektisk dag på förskolan med julpyssel. Det va helt fantastiskt skönt och då passade jag på att kolla ikapp två avsnitt av solsidan.

I avsnittet som sändes den 24:e november kunde jag känna igen mig i en hel del, småbarnsförälder som man är. Det gör man i och för sig ganska ofta i solsidan, men detta avsnitt tog ändå upp ett ämne som jag tror många har problem med – att hinna med ”kvalitetstid” med sin partner när man har småbarn.

Mickan och Anna diskuterar hur man ska få tid och lust med sexlivet och Mickan säger att film kan användas som startkablar i sexlivet.

solsidan-startkablar-for-sexlivet

Jag skrattade så tårarna rann, Mickan är ibland helt fantastisk 🙂 När man fått barn blir inte allt lika enkelt längre och det är väldigt lätt att man glömmer bort varandra. Då uppstår inte gnistorna lika lätt, som ett gammalt och dåligt tändstift!

Det där med porrfilm och sexleksaker är fortfarande lite tabu i Sverige, med det har förändrats otroligt mycket de senaste 20 åren. En av tjejerna i mitt kompisgäng jobbar på en webbshop (http://www.intim24.se/) som säljer just sexleksaker och därav har det naturligt blivit ett ganska öppet ämne för oss att diskutera. Även om det inte va det från början.

Jag tycker det är synd att ämnet fortfarande är så tabu-belagt och önskar att det gjordes mer från t.ex. skolor, RFSU m.m redan tidigt i tonåringars liv. Sexualkunskapen som finns idag tar ju inte upp något om det här. Sexlivet är viktigt i de flesta förhållanden, inte minst för att hålla gnistan vid liv. Hjälpmedel för sexlivet är lika naturligt som sexlivet i sig och jag skäms inte över att säga det.

Som tjej- eller killgäng man kan boka in homeparty till exempelvis förfesten. Efter några glas vin brukar stämningen bli på topp och hämningarna släpper 🙂 Min tjejkompis har gjort detta flera gånger och det har alltid uppskattats. Då kan man få bra information, se produkter och ställa frågor som annars är svårt om man besöker en vanlig butik eller webbshop.

Är man i en relation är det ett bra tips att skaffa lite olika sexleksaker för variation. Det kan vara filmer, stavar, oljor eller sexiga kläder. Är man ny kan man ta en sak i taget och experimentera! För nybörjare är en ”rabbit dildo” en prisvärd och bra stav jag kan rekommendera. För män brukar alla typer av ”penisringar” vara en bra start men bäst tycker jag de med vibrator är bäst som kickar till det för både tjejen och killen. Länkarna går till Intim24 och är ni intresserade av att beställa kan ni säga till så kan jag kolla med min kompis om jag kan fixa någon rabatt 🙂

Finns det fler saker man kan använda som startkablar i sexlivet? Riktigt lyxig mat, vin och chokladdoppade jordgubbar kanske?

Nej nu ska jag åka till förskolan och hämta hem mina små godbitar. Idag ska vi baka julgodis här hemma. Theo ville absolut ha knäck så vi får se hur det slutar, blir väl antingen hårt som betong eller helt perfekt 🙂