Sjuårsdagen

I fredags va det ganska exakt 7 år sedan jag träffade min fantastiska sambo och förhoppningsvis man. Bland alla födelsedagar hade vi alltså haft 6 tillfällen att fira årsdag. Med barnen i fokus har det inte blivit speciellt märkbara firanden, oftast bara lite gott vin, nån present eller hotellnatt.  Det räcker gott och väl för mig.

Vi hade sent möte på jobbet i fredags så jag kom inte hem förrän ca 16.30-snåret. Hemma va bara sambo men inga barn. Först fick jag kalla kårar i hela kroppen och trodde min sambo glömt av barnen på förskolan och fritids. Usch, den känslan är fruktansvärd. Sambon lugnade snabbt ner mig och förklarade att barnen har det bra hos mormor. Varför är dom där frågade jag och såg nog ut som det största frågetecknet som någonsin skådats..

Sen slog det mig vilken dag det va. Mina planer va att vi skulle ta det lugnt hemma men istället fick jag gå och packa en väska med lite kläder bara. Jag frågade nog hundra gånger varför jag skulle packa en väska och vart vi skulle men fick inte veta något. Vi åkte iväg med bilen och när vi stannade mitt på söder såg jag skyltarna till Sparadiset. Redan när dom bara hade sin verksamhet på Östermalm ville jag åka dit men det har inte riktigt blivit av.

På Sparadiset kopplade vi av och drack Champagne. Bara myste vi två (det händer sällan nu för tiden). När vi satt där tänkte jag ”vilken rolig överraskning med lite spa” och trodde att vi skulle ta en taxi hem efteråt. När vi hade duschat och checkat ut stod det mycket riktigt en taxi utanför och väntade så vi hoppade in och åkte iväg. När vi svängde av från ringleden påpekade jag för taxichauffören att det blev en omväg att åka den vägen. Min sambo skakade på huvudet och sa att ”han vet nog bästa vägen, det är mycket trafik och folk ute i rörelse nu”. Jaja tänkte jag, det är ju inte jag som betalar 🙂

Det konstiga va bara att vi åkte genom hela söder, gamla stan och upp mot stureplan. Helt fel väg hem till oss alltså. Där stannade taxin och sambon visade mig vägen – in till Sturehof!! Om vi åt ostron? Om vi åt Crème brûlée? Jag va helt överlycklig. Vilken underbar sambo jag har! Där satt vi och njöt av varenda tugga och cl vin.

När det började trilla in nattklubbsgäster betalade vi och gick ut till en taxi som denna gång körde oss rätt – alltså hem. Ganska kryddat för att vara 7-årsdag, eller hur? Väl hemma byttes det om till mjukiskläder vi öppnade även en flaska Rosso di Montalcino kvällen till ära. Då frågade sambon om jag kunde kolla om hans tröja hängde i garderoben så jag sprang in i sovrummet för att kolla. Om hans tröja hände där? Denna hängde där!
barbour-international

Ja inte tjejen alltså utan jackan 🙂 Den finaste jackan i hela världen som jag velat ha i flera år. Men aldrig haft råd. Jag skrek rakt ut i säkert en minut när jag såg den. Sambon hade beställt den från webbutiken Johannesens och nu trillade polletten ner varför jag såg en faktura från dom på köksbordet för några veckor sedan. Sambon sa att det måste ha skickats fel och att han skulle ordna upp det. Han är då duktigt på att skämma bort mig och dölja överraskningar!

Så det va min helg, hur har eran varit? 🙂