Nya kuddfodral

Idag har jag gjort något så ovanligt som att sätta mig vid symaskinen. Jag sydde ganska mycket förut, men nu finner jag sällan tid till det. Jag sitter hellre med en stickning i soffan på kvällen när barnen sover i sina sängar. Det blir mycket tröjor och mössor till barnen, och stickningen fungerar lite som avslappning för mig.

Jag hittade ett snyggt tyg när jag var ute på stan för några veckor sedan, och nu bestämde jag mig för att sy några kuddfodral av det. Det är ju väldigt enkelt att sy kuddfodral, och det tar inte lång tid. I all fall inte när symaskinen vill samarbeta. Den här gången gick det bra, och jag fick ut fyra kuddar av tyget. Som tur var hade jag innerkuddar också, så kuddarna kom på plats på sängen direkt.

När jag köpte tyget tänkte jag först att det skulle passa bra som gardiner i sovrummet, men så blev det inte. Jag har hittat andra snygga gardiner som jag vill ha istället, så då passade det bra med kuddfodral. Jag är en sådan där som älskar prydnadskuddar på sängar, och vill gärna ha många kuddar på vår säng.

Maken är inte lika imponerad, och lämnar gärna bäddningen till mig. Fast det är helt okej för mig, jag vill att sängen ska vara snyggt bäddad och då gör jag det helst själv. När han är hemma på helgerna och får för sig att bädda sängen, är jag ändå där och ändrar om lite när han är klar. Vi är väl så, vi kvinnor!