Ny säng till äldsta sonen

Theo är fem år nu, och det är en perfekt ålder för ett barn att få en större säng. Han har kommit i en ålder då han inte vill ses som ett litet barn längre. Han har slutat med blöjor och napp, och även om han fortfarande är liten känns det naturligt att ge honom ett rum för ett lite äldre barn. När jag var liten var man barn väldigt länge, men nu för tiden växer barnen upp så fort. Jag tycker att barndomen är otroligt viktig, och anser att barnen inte ska växa upp för fort. Men vissa saker behöver de, för att utvecklas och växa upp.
Vienna sängram från Trademax
Med en säng för en stor pojke får Theo markera att han inte längre är en bebis, och det är viktigt för honom. Han har haft en växa-säng förut, och den kan visserligen bli större, men han vill ha en riktig säng utan kanter. Dessutom är det dags för Vilmer att flytta från småbarnssängen till en större säng, och det passar bra att han får ärva Theos växa-säng. Vi har tittat på sängar ett tag, och hittade till slut en jättefin sängram på Trademax.se. Det är en vit enkelsäng i trä som heter Vienna. Den känns nästan lite vintage, med en fin sänggavel både i huvudändan och i fotändan. Vi köpte även ett sängbord, och lite snygga sängkläder för att sängen skulle kännas extra ny.

Just nu när sängen är ny är det väldigt lätt att få Theo att gå och lägga sig. Jag gissar att det är nyhetens behag, och att han snart kommer att börja protestera igen. Men jag njuter av tillfället, och det är så roligt att se min pojke känna sig lite större när han vandrar iväg till sin nya säng.