Nu måste vi lösa sängen!

Jag vet att det är väldigt debatterat det här med samsovning. Det är många som tycker att man absolut inte ska sova tillsammans med sina barn i sängen, medan andra istället är av åsikten att det är något som verkligen är det bästa. Jag vet inte riktigt vilka jag ska lyssna på, utan jag tror egentligen mest på att lyssna på mig själv och vad som känns bäst – och naturligtvis vad som känns bäst för mitt barn. Det är inte helt enkelt att uttolka, men ibland så fungerar det alldeles utmärkt att hen sover i spjälsängen, ibland så måste vi ta upp hen och lägga hen emellan oss. Vilket som fungerar för oss, men man blir ju lite nervös när man läser massa inlägg från helt övertygade människor om ämnet.

Gå vår egen väg

Men jag tror, och min man tror, att det bästa sättet faktiskt är att följa magkänslan. Vi vet att det fungerar som allra bäst när vi gör det. Vi har fått en del rekommendationer från BVC och tar väl till oss lite av det, men så länge vi mår bra och vårt barn mår bra så kan jag inte tänka mig varför vi skulle vilja ändra på det hela.

Dock så finns det en sak som kan bli bättre. Vår säng består just nu av två stycken 90 resårmadrasser, med varsin bäddmadrass. Det betyder att det finns en glipa, en ganska djup sådan, som vårt barn riskerar att glida ner i. Hen har legat i ett babygym sedan länge, men har vuxit ur detta, och därför så måste vi lösa det på något annat sätt. Även om det kanske kan kännas lite drygt så tror jag att det bästa alternativet är att köpa en stor bäddmadrass som kan ligga över båda sängarna. Det kommer ju att betyda att vi måste köpa större lakan, men det får det vara värt om vi får bort den där glipan.

double-bed-1215004_640

Jag känner mig mer och mer säker på att vi går rätt väg när vi gör såhär. Vi hoppas bara på att det inte betyder att vårt barn kommer bli än mer beroende av att sova mellan oss – det naturliga steget är ju egen säng. Men samtidigt tänker jag att det är en ganska kort tid detta, så man får väl försöka njuta av det medan det fortfarande går. Är ni sugna på att göra som vi så kan jag ju slänga in att jag lär nog köpa bäddmadrassen på http://www.chilli.se.