Matbord utan bitmärken

Hej på er!

Idag har jag haft fullt upp. Vid ett tillfälle tittade jag på klockan och tänkte att det var lunchdags och då visade det sig att klockan var långt förbi lunchtid! Helt otroligt. Nu är det dock lugnare här hemma och jag är så stolt för jag har storstädat köket. Det görs inte så ofta, men när det väl görs så görs det ordentligt och den här gången hade jag verkligen en anledning för i morgon kommer vårt nya matbord! Jag skrev förut om vårt hemska matbord som bland annat fått bitmärken efter att Theo beslutat sig för att det var den bästa lösningen på att bota sin hunger.

Det har varit svårt att välja. Vi har funderat på ett vitt bord, men det känns lite opraktiskt med små barn om det skulle bli repor och färg kanske försvinner. Kanske någon av er har bättre erfarenhet från det här?
Vi har än så länge kommit fram till att det enklaste vore om vi skaffade ett bord som enkelt går att slipa och olja in på nytt, dvs ett snyggt träbord.

Och då är frågan…. Vilket träslag vill vi ha? Det här kommer antagligen att leda till att vi behöver köpa nya stolar, men det vore så skönt att inte behöva ta allting på en gång för det blir rätt så mycket pengar när man ska byta ut den här typen av möbler. Idag har vi svarta pinnstolar som jag ”stal” från mina föräldrars förråd för massa år sedan och målade. Stolarna har hunnit vara med om diverse färger och det är ju alltid en möjlighet beroende på vad det blir för bord för då kan jag enkelt måla stolarna i en annan färg.

Jag är förtjust i ek för det känns så ordentligt på något sätt. Maken har varit inne på teak, men jag tror att jag lyckats övertala honom med det här bordet:

Skärmavbild 2014-02-10 kl. 19.17.08

Visst är det fint? Det är från Trademax (samma butik som jag köpte Theos säng i från). När man vill ha ett bra träbord så kommer problem nummer två: Nämligen priset. Det kan vara så dyrt och om man dessutom skulle vilja byta stolar. Det här bordet är i ek och det kostar bara strax över 2000kr, vilket är perfekt för oss! (och då kanske jag kan övertala maken om att det är dags för nya stolar också;))

Kom gärna med förslag på träslag på matbord som ni tycker är snygga! Det är ju väldigt svårt när man är så inställd på ett beslut, men maken är inte helt övertygad ännu.. Det finns mängder av snygga matbord på sidan så jag är inte orolig.