Förkylda barn

Nu har både Theo och Vilmer blivit förkylda, och båda ligger med feber i sina sängar. Theo brukar vara på dagis några timmar om dagen, men nu får han vara hemma. Även om jag är hemma varje dag, tycker jag ändå att det är viktigt att han får komma ut och träffa andra barn. Det är viktigt för att utveckla de sociala egenskaperna, och lära sig att fungera i grupp.

Hemma blir det ju ofta så att barnen får göra lite som de vill, till vissa gränser förstås, så det är också viktigt att de lär sig att de inte alltid är nummer ett. På dagis finns vissa regler som man måste följa, och det är på ett sätt lite träning inför arbetslivet tänker jag. Theo är en ganska bestämd kille, och det skulle inte förvåna mig om han blir någon slags chef när han blir stor. Han är liksom en naturlig ledare. Men det är bra för honom att lära sig att rätta sig efter andra.

Vilmer kommer också att få börja på dagis, när han fyller fyra. Jag tror att barnen mår bra av att ha en trygghet hemma när de är små. Dagis för barn från 1-3 år känns mest som förvaring, och för de som behöver det är det ju bra att det finns. Jag har förmånen att kunna vara hemma med mina barn, och då vill jag gärna bygga grunden själv, och inte lämna iväg dem för tidigt.

Nu ska jag laga lite mat åt pojkarna, och se om de orkar äta lite. Theo har redan kommit upp ur sin säng och satt sig i soffan. Jag tror att jag ska bädda med täcken i soffan, så äter vi där och slår på en film och myser tillsammans.