Om bloggen

Välkommen till min blogg!

Jag heter Lisa, och är ännu en annan mamma som bloggar om livet som hemmafru och småbarnsförälder. Ni tänker kanske att det här redan är gjort till tusen, men faktum är att jag själv har hittat mycket stöd, tips och hjälp från andra bloggande småbarnsföräldrar, och jag vill med den här bloggen kunna hjälpa och inspirera andra. Jag är stolt mor till Theo och Wilmer, två underbara grabbar på 5 och 2 år.

Livet som småbarnsförälder är ibland långt från glamouröst. Man kan drunkna i blöjor, barnmat och för lite sömn. Trots det är mina barn det bästa som har hänt mig, och jag skulle aldrig byta bort dem mot någonting. Ekonomin kan vara ansträngd och sömnbristen ett faktum, men när jag ser mina barn är det bara de som spelar någon roll. Så länge de har det bra, betyder materiella saker och ledig tid inte mycket.

För att man ska kunna ta hand om sina barn, är det otroligt viktigt att även ta hand om sig själv. ”Egentid” är ett uttryck som ofta hörs nu för tiden, och jag håller med till viss del. Man behöver tid för sig själv, men min egentid kan lika gärna handla om att ta med mig barnen till skogen. Man behöver inte vara för sig själv för att ladda energi, det är ju trots allt som familj vi är allra starkast, och det är där jag hittar min energi.

Om man bara kan känna sig tillfreds när man är borta från sina barn, är det något som inte stämmer. Jag hör allt oftare föräldrar som ojar sig och klagar över än det ena och än det andra, som har med barnen att göra. Jag tycker istället att vi ska njuta av våra barn, även när det är lite motigt. Det är en så kort tid vi har med dem när de är små, och plötsligt står man kanske där när barnen är utflugna och längtar tillbaka till småbarnstiden.

Nog sagt om det nu. Jag säger inte att jag är den perfekta mamman, för även jag känner ibland att det blir för mycket och att energin sinar. I sådana tillfällen är det bra att fokusera lite på andra delar av sitt liv. Jag är ju inte bara mamma, jag är en egen person också, även om det går hand i hand. Jag är till exempel väldigt intresserad av inredning, och tycker om att göra om och göra nytt i vårt hus.

I den här bloggen får ni läsa om mig, mina barn och vår vardag. Jag skriver om saker som händer, saker jag tänker på och annat roligt som kan vara värt att läsa.

/Lisa

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *