Barnen växer så det knakar

Livet som småbarnsförälder fortsätter men det blir faktiskt enklare och enklare i takt med att barnen växer till sig. En del vänner hävdar att det kommer att ändra sig, och att småbarn inte är någonting i jämförelse med tonåringar. Jag är inte säker på om det måste vara så eftersom jag själv var en ganska så skötsam och snäll tonåring, förutom att jag argumenterade en hel massa med mamma och pappa. Det är bara att hoppas att Wilmer och Theo tar efter sin mamma i den saken! Jag tror personligen det där med stökiga tonårsbarn som gör att man ligger sömnlös på nätterna är lite överdrivet och jag hoppas verkligen att jag har rätt i den saken!

Nytt golv
Nu när barnen är lite större så känns det också som vi kan kosta på oss lite renovering i vardagsrummet. Tanken är att byta ut den lite tråkiga plastmattan (inte fin på något vis) mot ett riktigt parkettgolv. Det kommer att kosta en del, men känns ändå som helt rätt beslut. Vi måste ju få kosta på oss lite, och dessutom skadar det ju knappast om ungarna får växa upp i ett fint hem! Parketten kommer vi att beställa från Golvshop, http://www.golvshop.se/c/golv/tragolv/parkettgolv/, och även om det inte är billigt så är det priser vi kan leva med. Vi har hittat några fina tre-stavs parketter för 300 kronor per kvadratmeter vilket är ett pris som vi kan leva med.

Dessutom kommer vi att hålla nere kostnaderna genom att lägga golvet själv. Många vi pratat med säger att det inte är speciellt svårt alls att lägga ett parkettgolv, utan det kan i princip vem som helst göra på egen hand. Det krävs bara lite arbete och noggrannhet. Vi har också fått tips om en del bra videor på YouTube som innehåller en del tips och tricks, som till exempel den här:

Det känns som om det inte ska bli några större problem med att lägga parkettgolvet Faktiskt så tror jag att det kommer att bli roligt mer än någonting annat. Vi tycker ju egentligen om att pyssla med hemmet, men barnen har gjort att vi inte inte riktigt har tid med det. Det är först nu som om det känns som vi ibland faktiskt får sova en hel natt! Den som inte har småbarn vet inte hur värdefull nattsömn kan vara. Det har bitvis känts som om det gått månader utan att vi fått en blund i ögonen.

Nästa projekt
Vi har ännu inte lagt vårt nya parkettgolv men håller redan på och funderar på vad vårt nästa projekt kommer att bli. Nya tapeter i barnens rum kanske? Det är ju lite tråkigt som det är nu och borde gå att piffas upp ordentligt. Vi får se vad det blir.