Arvet efter mormor

guldMin mormor gick bort för ett tag sedan. Det är ingenting som jag direkt sörjer, för jag kände aldrig riktigt henne. Hon och min mamma har aldrig haft en speciellt bra relation, och jag har aldrig fått reda på varför. Det innebar i vilket fall att jag i princip aldrig träffade henne, jag kan minnas tre-fyra gånger som jag faktiskt fått skaka hennes hand. Det kändes konstigt och märkligt, och jag vet att det är något som ligger bakom, för min mamma var alltid väldigt obekväm i hennes närvaro.

Mormor ville dock ärva sina saker till min mamma, och mamma ville inte ta emot dem. Det gjorde att jag fick ta dem, och det var mängder med olika smycken i guld, silver och ädelstenar. Eftersom att jag redan har smycken jag gillade tänkte jag försöka sälja det guld som jag fick ärvt till mig. Och med tanke på den volym som guldet bestod av så räknade jag med att få ganska mycket tillbaka, perfekt nu inför julen så kanske vi kan kosta på oss några julklappar extra.

Att sälja guld har blivit allt enklare, fick jag klart för mig när jag började söka runt på nätet. Det är inte längre pantbanken som är ett alternativ, utan flera sidor på nätet erbjuder värdering och att de köper guldet. Jag testade på att sälja guld till Finguld.se, och mycket snabbt och smidigt fick jag en summa skickad till mig som jag accepterade direkt. Det lönar sig att ha haft en mormor, även om jag inte vet vem var.